Mijn favorieten

Zelf Verkopen

Schuilt er in jou een makelaar? Dan kun je er voor kiezen om je huis zelf te verkopen. Voor een vast bedrag van € 895,- incl. btw begeleiden wij je bij de verkoop van je woning.

Wat doen wij?

Indien je voor de Internetmakelaarsdienst van Het Noorden kiest maken wij een afspraak met je om de woning op te nemen. Ook krijg je dan advies met betrekking tot de te hanteren vraagprijs. Uiteindelijk bepaal je zelf de vraagprijs van de woning. Vervolgens wordt de opdracht besproken en ondertekend. De formulieren worden ingevuld die later onderdeel gaan uitmaken van de verkoopbrochure.
Dan worden de foto’s gemaakt. Het is logisch dat je wilt dat de woning er zo voordelig mogelijk op staat. Indien het regent op de dag van de opname, dan wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor het maken van de foto’s. Klik hier voor praktische tips om je woning beter tot zijn recht te laten komen bij bezichtigingen.

Een koper woont vaak dichterbij dan je denkt. Bovendien is het goed dat omwonenden weten dat het huis te koop staat; op feestjes en partijen worden dit soort zaken vaak doorverteld. Hoe meer mensen het weten, hoe beter het is. Bij de opname laten we het bord achter.
Funda is de belangrijkste huizensite van Nederland. Meer dan 80% van de mensen die zich gaan oriënteren op de huizenmarkt begint hier. Daarmee is Funda onmisbaar voor iedereen die zijn woning wil verkopen. Als NVM makelaar is ons aanbod uitstekend zichtbaar op funda; het staat bovenaan en er hoeft niet doorgelinkt te worden.
Uiteraard komt je woning ook op onze eigen site. Een logische aanvulling op funda.
Tevens wordt de woning gepresenteerd in onze etalage aan de Spekmarkt te Harlingen.
Je krijgt van ons een aantal kant en klare brochures aangeleverd. Deze zijn bestemd voor de kijkers van je woning. Hierin zijn opgenomen: een beschrijving van de woning, de foto’s, de lijst van zaken, de vragenlijst, tekeningen, kadastrale gegevens en eventuele andere ter zake doende documenten.

Eventuele gegadigden voor je woning melden zich bij ons per e-mail, per telefoon of bij ons op kantoor. Wij zorgen ervoor dat je de gegevens van deze persoon krijgt. Vervolgens kun je dan contact opnemen voor het maken van een afspraak.
Als er vragen zijn gedurende de verkoopprocedure dan zijn we altijd beschikbaar voor je.

  • Je woning wordt opgenomen en getaxeerd door een gecertificeerde makelaar:
  • Er wordt een fotoreportage gemaakt en voor EUR 249,- incl btw extra kunnen professionele foto's en plattegronden geleverd worden:
  • Je krijgt een 'Te koop' bord:
  • Je woning wordt vermeld op funda.nl:
  • Je woning wordt vermeld op hetnoordenmakelaars.nl:
  • Je woning wordt opgenomen in de etalage:
  • Er worden verkoopbrochures voor je samengesteld:
  • De bezichtigingen worden gecoördineerd:

 

Wat doe jij?

Het Noorden brengt je in contact met de belangstellende zodat je een afspraak kunt maken voor de bezichtiging van de woning. Een groot voordeel is dat je de afspraak kan laten plaatsvinden wanneer het jou uitkomt, dus eventueel ook ’s avonds of in het weekend. Indien de belangstellende een bod wil uitbrengen voer je vervolgens zelf de onderhandelingen. Indien er overeenstemming wordt bereikt ga je samen met de koper naar de notaris voor de afwikkeling.

 

  • Je verzorgt zelf de bezichtigingen:

Met Wat Meer Hulp van Het Noorden:

Je kunt er ook voor kiezen om de onderhandelingen en de afhandeling over te laten aan de makelaars van Het Noorden. Dit gaat als volgt in zijn werk; Als de kandidaat-koper na bezichtiging tot aankoop van je woning wenst over te gaan dan voeren wij de onderhandelingen. Je wordt uiteraard van alle biedingen op de hoogte gebracht en samen wordt besproken wat de vervolgstappen dienen te zijn. Let wel: je beslist altijd zelf of je een bod accepteert of niet! Behalve de prijs dien je het ook eens te worden over bijvoorbeeld de aanvaardingstermijn en eventuele voorbehouden en/of bankgaranties. In dit proces kun je rekenen op onze ervaring en professionaliteit om voor jou de beste deal uit het vuur te slepen.

Als er overeenstemming is bereikt zetten we de afspraken zo spoedig mogelijk op papier: de koopovereenkomst. Hierin staat alles verwoord wat er overeengekomen is. Zodra alle eventuele ontbindende voorwaarden zijn uitgewerkt zenden wij de akte naar de notaris voor de notariële afwikkeling. Op de dag van de eigendomsoverdracht zullen wij dan in aanwezigheid van verkoper en koper de inspectie uitvoeren en coördineren. Dit vindt meestal een half uur voor het transport bij de notaris plaats. Het doel van de inspectie is om te controleren of alles volgens afspraak is achtergelaten en tevens worden de meterstanden genoteerd.De kosten van de Internetdienst Met Wat Meer Hulp Van Het Noorden bedragen € 700,- inclusief btw. Dit is additioneel op de standaard Internetdienst van Het Noorden. Je kunt ook gedurende de verkoop of onderhandelingen besluiten deze aanvullende opdracht te verstrekken. Deze aanvullende dienst is los van de basis internetmakelaarsdienst te verstrekken.